Dramski program

Dramski program

Od sedamdesetih godina prošlog veka, kada je i osnovan, Centar je okupljao ljubitelje dramske umetnosti. Dečja i Večernja pozorišna scena omogućavaju našim sugrađanima da u svojoj neposrednoj blizini pogledaju pozorišne predstave renomiranih pozorišnih kuća.

Pozorište je kompletno opremljeno, sa 367 mesta. Prostor je pristupačan osobama sa invalidskim kolicima i teškoćama u kretanju.

Program čine:

  • gostujuće predstave na večernjoj sceni,
  • gostujuće dečje predstave,
  •  Dečji  dramski studio „Maksa Vrugić“ koji okuplja mlade glumce do 15 godina,
  • Dramski studio koji okuplja glumce amatere.

Godišnje se organizuje veliki broj pozorišnih gostovanja, kvalitetnih predstava sa najznačajnim glumačkim imenima iz naše zemlje. Centar je otvoren i za alternativne i eksperimentalne autorske predstave, koje privlače mlađu publiku.

U okviru dramskog programa realizuje saradnja sa pozorištima iz Beograda ali i iz drugih gradova naše zemlje. Predstave za decu realizuju se i u saradnji sa školama i prate interesovanja najmlađe publike.

Dramski studio „Maksa Vrugić“

Osnovni cilj dramskog studija je da, putem medija pozorišne umetnosti, stvara, razvija i neguje dramsko stvaralaštvo kod dece i mladih.

Maksa Vrugić je bio prof.srpskog jezika, režiser, komediograf i osnivač dramske sekcije u Futogu. U režiji Makse Vrugića, čije ime danas studio nosi, postavljene su predstave "Probudi se Kato", "Was ist das?", "Vila Lala", "Zajednički stan", "Običan čovek", "Čovek na položaju", "Ministar", "Hitler u partizanima", "Zla žena", ...

Igrane su i : "Mrešćenje šarana" (režija: V.Lazović); jednočinke "Analfabeta" i "Svetski rat" (režija: B. Krajnov); "Guska na mesecu" - dečji studio; „Svetislav i Mileva“ (Dijana Kockarević); „Dva dana starosti“; „Mi čekamo bebu“; „Gde ćeš Stojko?“; "Hilperik" i "Naša deca" (Đorđe Kockarević); „Mišolovka“ (Robert Bukarica); „Useljiva udovica“ (Zorica Vrugić)...