Filmski program

Negovanje filmske kulture, sa posebnim akcentom na projekcije za decu, omladinu i porodicu i najnovija domaća filmska ostvarenja je osnovna intencija filmskog programa Centra.

Filmski program:

  • repertoar
  • premijere, reprize
  • realizacija/organizacija filmskih manifestacija/festivala
  • projekcije filmova u saradnji sa distributerima, osnivačima i organizatorima filmskih festivala i manifestacija

U okviru filmskog programa od 2016. godine uspešno su realizovane mnogobrojne filmske projekcije. Prikazujemo filmove domaće i strane kinematografije. Organizujemo grupne posete dece iz vrtića i učenika osnovnih škola iz Futoga, Begeča, Veternika i Novog Sada.

Već tradicionalno, sugrađani u okviru Novosadskog filmskog karavana mogu da pogledaju najbolje filmove sa Međunarodnog filmskog festivala “Uhvati film", u okviru manifestacije „Noć srpskog filma“ - najbolja domaća ostvarenja, najaktuelniju produkciju dečjih filmova u okviru Kids Festa …

Najznačajnije je svakako to što je, uz podršku Filmskog Centra Srbije i Uprave za kulturu Grada Novog Sada, konkursima i zajedničkim projektima u potpunosti digitalizovana bioskopska sala – modernim audio sistemom -audio surround, platnom -silver screen i digitalnim projektorom -DCP. Dalje ulaganje u opremu za filmski program i organizacija festivala dokumentarnog filma su važni ciljevi Centra u narednom periodu.

Prostor je pristupačan osobama sa invalidskim kolicima i teškoćama u kretanju.