Plesni studio Miroslav Batak Mićko

Plesni studio MBM

Studio za moderan ples KC Mladost Futog – Miroslav Batak Mićko promoviše i neguje različite stilove modernog plesa više od 18 godina. Članovi studija “Miroslav Batak-Mićko“ su višestruki državni, evropski i svetski prvaci, ostvarili su brojne uspehe u disciplinama hip-hop, elektrik bugi i disko dens, u kategorijama pojedinac, par i formacija.

Studio za moderni ples „Miroslav Batak-Mićko“, baveći se popularizacijom breakdance-a i hip hop kulture u Srbiji, želi da umreži i poveže mlade iz različitih kulturnih i etničkih sredina na Balkanu. Ovaj kreativan tim koristi umetničke forme kao što su ples i muzika sa svrhom da prenese zanimljiv i kreativan program mladoj publici i podstakne ih da učestvuju u aktivnostima i kampanjama koje unapređuju život u sredinama u kojima žive.

Jednom godišnje, članovi studija su domaćini manifestacije Balkan Session i Memorijalnog koncerta „Miroslav Batak Mićko“.

Centar svojim programima nastoji da oplemeni i učini sadržajnijom svakodnevicu svojih sugrađana, posebno onih najmlađih. Od svog osnivanja do danas Centar se razvijao i razvio u kompleksnu polivalentnu ustanovu sa dramskim, filmskim, likovnim, muzičkim, dečijim, tribinskim, obrazovnim i programima za mlade, kulturnim amaterizmom i izdavačkom delatnošću. Centar je postao središte kulturnog života lokalne zajednice u kom se organizuje kulturni život u mestu, bilo da su u pitanju gostujući ili programi i manifestacije u sopstvenoj produkciji. Na visokom nivou je saradnja Centra sa lokalnom zajednicom i institucijama kulture Novog Sada, kao i sa predškolskim ustanovama i osnovnim i srednjim školama.

Raznovrsnost, intenzitet i atraktivnost programa čini Centar istinskim žarištem kulturnog života lokalne zajednice.

Programi, animacije i plesne edukacije

U okviru rada Studija, pored redovnih proba, realizuju se raznovrsni programi, animacije i plesne edukacije. To su:

  • samostalni koncerati,

  • plesna manifestacija Memorijal  “Miroslav Batak Mićko”,
  • plesna manifestacija  Balkan Session,
  • plesne radionice

  • učešće na takmičenjima, koncertima, manifestacijama, festivalima,
  • edukacija rukovodilaca Studija na seminarima.

Centar ima odličnu saradnju u ovom polju sa nevladinim sektorom (plesna udruženja, manifestacije „Baby Exit“, „Zmajeve dečje igre“...)